Werkgever zet je aanvraag klaar

vog aanvragen

Ga je de vog aanvragen voor een functie bij je toekomstige werkgever dan zet hij de aanvraag voor je klaar, je krijgt een mail van de dienst Justis die een code bevat die je kunt gebruiken. Je kunt inloggen met de code en de gegevens nakijken, en vervolgens de verklaring betalen. Je hebt wel een DigiD nodig om de aanvraag af te kunnen ronden, evenals gebruik kunnen maken van internet bankieren om af te rekenen. De kosten voor een vog kunnen per aanbieder verschillen.

Aanvragen zonder verblijfplaats

Ook wanneer je geen woonadres hebt in de gemeente kun je een vog aanvragen, dit kun je dan niet doen op vog-aanvraag.info doen maar moet je rechtstreeks doen bij de dienst Justis. Je kunt wel per mail de aanvraag doen, meerdere aanvragen in een mail zal niet worden geaccepteerd door de dienst. Doet een ander de aanvraag voor je dan moet hij of zij een machtigingsbrief bij de aanvraag doen. Door beiden moet dit formulier worden ondertekend anders wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.

vog aanvragen

Binnen een tot vier weken de verklaring in huis

Normaal gesproken als je geen strafblad hebt dan duurt het gemiddeld een week voordat je de verklaring thuisgestuurd krijgt. Weet je al dat je tijdens een vog aanvragen strafbare feiten hebt gepleegd, houdt er dan rekening mee dat de aanvraag langer duurt. Heb je de verklaring via internet aangevraagd wordt deze naar je huis gestuurd, hierbij wordt het adres aangehouden wat bekend is bij de gemeente.