Wat mag je verwachten van een filler behandeling?

Wanneer je geconfronteerd wordt met rimpels en / of vervelende plooien in je gezicht spreekt het voor zich dat je deze graag zal willen laten verhelpen. Vandaag de dag is het mogelijk om hiervoor een keuze te maken tussen verschillende behandelingen of ingrepen. Niet zelden is het zo dat veel mensen de keuze maken om hiervoor een filler behandeling te ondergaan. Door gebruik te maken van een dergelijke filler is het dan ook mogelijk om verschillende ouderdomskwaaltjes aan te pakken. Wil je hier graag meer over te weten komen? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Wat moet je weten over een filler behandeling?

Wanneer er sprake is van een filler behandeling is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde injectable. Het gaat hierbij om een gelachtige vloeistof die wordt ingespoten onder de huid. Op deze manier kunnen er verschillende voordelen worden gecreëerd. In eerste instantie is het hierdoor bijvoorbeeld dat er sprake is van een opvulling van niet alleen rimpels, maar ook van plooien in het gezicht. Dit is overigens nog niet alles. Daarnaast zal er in de praktijk immers ook vastgesteld kunnen worden dat een filler behandeling een uitstekende oplossing weet te realiseren voor mensen die graag willen kunnen rekenen op meer volume in hun lippen. Het mag dus duidelijk zijn dat er aan het ondergaan van een dergelijke behandeling heel wat voordelen toegeschreven kunnen worden. 

Hoeveel keer moet zo’n filler behandeling herhaald worden?

Het is van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat een filler behandeling in het merendeel van de gevallen over een semipermanente werking beschikt. Dit betekent dat de werking weliswaar enige tijd aan blijft houden, maar de behandeling wel op regelmatige basis terug dient te worden uitgevoerd. Dit althans wanneer je graag wil kunnen rekenen op een aanhoudend effect. 

Hoe vaak je zo’n filler behandeling opnieuw dient uit te laten voeren is in de praktijk zeer sterk afhankelijk van het soort product waar gebruik van wordt gemaakt. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde Hyaluronzuur waardoor een tijdige herhaling zich opdringt. Het betaalbare karakter van deze behandeling zorgt er in combinatie met het ontbreken van een bepaalde herstelperiode voor dat veel vrouwen hier eigenlijk geen probleem mee hebben. Het spreekt evenwel voor zich dat dit wel een punt is om rekening mee te houden.

Is er kans op een allergische reactie of niet?

Een vraag die in de praktijk zeer vaak aan bot komt voor wat het ondergaan van een filler behandeling betreft heeft te maken met het feit of je stil moet blijven staan bij een mogelijks risico op een allergische reactie of niet. Dat is in principe niet het geval. Zoals al vermeld eerder op deze pagina is het belangrijk om te weten dat er bij het merendeel van de filter behandelingen gebruik wordt gemaakt van Hyaluronzuur. Het betreft hier een lichaamseigen stof wat zoveel betekent als dat ons lichaam bekend is met haar samenstelling. Een allergische reactie kan in principe nog steeds optreden, maar de praktijk leert ons dat deze eigenlijk zo goed als niet voorkomt.