Verschillen tussen een e-sigaret en normale sigaret

Roken

De e-sigaret, de populariteit hiervan is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Heb jij al eens overwogen om van je traditionele sigaret over te stappen op deze moderne variant? Aan een elektrische sigaret zitten verschillende voordelen, die we later in dit artikel zullen bespreken. Allereerst is het belangrijk om te kijken, op welke aspecten je dient te letten bij de aanschaf van zo’n moderne sigaret. Zo is het onder meer verstandig om altijd voor een starterset te kiezen. Op deze manier heb je direct alle benodigdheden om op een moderne manier te kunnen roken! Vaak wordt voor een eenvoudig en vooral makkelijk te bedienen model gekozen. Dit betekent dat het model voorzien moet zijn van een verdamper en een verwisselbare gloeispiraal.

e-sigaret

E-sigaret vaak beter voor de gezondheid

Hoewel roken in geen geval goed is voor je gezondheid, kun je de negatieve gevolgen van roken wel zo goed mogelijk beperken. Bij een e-sigaret zijn de gevolgen van roken minder schadelijk, dan bij een traditionele sigaret. Dit komt onder meer door het feit, dat er in een elektrische sigaret geen teer zit. Iets wat bij normale sigaretten wel het geval is! Teer is een kankerverwekkende stof. Daarbij wordt er door een kwalitatief goede elektrische sigaret geen koolmonoxide en stikstofoxide aangemaakt. Dergelijke stoffen zijn bijzonder slecht voor je ademhaling en conditie.

e-Vapor

Keuze uit verschillende smaakjes

Naast het feit dat deze moderne sigaretten minder schadelijk zijn voor je gezondheid, zitten er nog meer voordelen aan deze sigaretten. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende smaakjes. Zo kun je variëren tussen fruitsmaken, de smaak van snoepjes, enzovoorts. Iets wat bij traditionele sigaretten logischerwijs in geen geval mogelijk zal zijn! Door de smaak heeft de rook van de elektrische sigaret vaak een andere geur, die als minder vervelend wordt ervaren door omstanders. Niet voor niets mag er op sommige plekken nog wel met een elektrische sigaret gerookt worden.