Thuis of op kantoor werken

Tegenwoordig werken aardig wat mensen niet meer volledig op kantoor zoals in voorgaande jaren vaak wel het geval is. Een van de redenen hiervoor is dat corona ons land binnen is gekomen en we massaal in quarantaine moesten vanwege het virus. Vervolgens mochten we weer op kantoor werken, maar een groot deel van de mensen vond het eigenlijk best wel fijn om thuis te kunnen werken en zo ontstond er een verschuiving in de werkgewoontes. Heel veel mensen zijn daarom ook massaal een werkplaats gaan maken in hun eigen huis en daar komt vaak ook het elektrisch verstelbaar bureau bij kijken.

Het belangrijkste deel van je werkplek

Zoals hierboven al beschreven stond is een bureau een aardig belangrijk voor jouw werkplek. Maar eigenlijk is het een van de belangrijkste delen van jouw werkplek. Je kan hierbij kiezen voor een zogenaamd vast blad of een elektrisch verstelbaar bureau. Tegenwoordig is uit onderzoek gebleken dat zo’n verstelbaar bureau een stuk beter is voor je gezondheid en de productiviteit. Wanneer je namelijk gebruik maakt van een elektrisch verstelbaar bureau, kan je in een paar seconden je bureau van zitstand naar sta-stand zetten en hiermee kan je dus makkelijk en snel wisselen tussen het zittend en staand werken.

Goed voor jezelf zorgen

Wanneer je hier gebruik van maakt zal er een stuk meer bloed door je lichaam gepompt worden waardoor er gelijk ook meer zuurstof naar je hersenen kan gaan. Deze extra zuurstof zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren op de dingen die je doet en daardoor kan je dus een stuk productiever werken. Dit is natuurlijk fijn voor je werkgever, maar eigenlijk nog fijner voor jouzelf. Want dan heb je meer het gevoel dat je ook echt een nuttige dag hebt gehad in plaats van dat je het gevoel krijgt dat je meer had kunnen doen met de tijd die je had.