Schade verhalen na een verkeersongeval

verkeersongevallen

Heb je een verkeersongeval gehad en letselschade opgelopen? Bij verkeersongevallen en andere ongevallen kun je alle directe en indirecte schade verhalen op de partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Hoe doe je dit nu precies? In dit artikel leggen wij dit stap voor stap uit.

  1. Maak een overzicht van de letselschade kosten
verkeersongevallen

Als je de schade van een ongeval wilt verhalen op een andere partij, moet je natuurlijk wel weten wat de totale kosten van die schade zijn. Ook is het belangrijk dat je hiervoor bewijs kunt overleggen, zoals rekeningen en bonnetjes. De schade bestaat uit directe kosten – zoals ziekenhuis- en medicatiekosten en kosten voor schade aan je spullen – en indirecte kosten. Onder indirecte kosten vallen bijvoorbeeld kosten voor huishoudelijke hulp en verliezen door arbeidsongeschiktheid.

  1. Schakel een letselschadespecialist in

Het is eigenlijk altijd aan te raden om bij letselschade een letselschadespecialist in te schakelen. Deze specialist kan je helpen om de andere partij aansprakelijk te stellen. Ook kan hij of zij je helpen met de vorige stappen en meedenken over kosten die je bij de schadevergoeding kunt optellen.

verkeersongevallen
  1. Start eventueel een rechtszaak

Als de aansprakelijke partij geen schuld erkent of dit slechts gedeeltelijk doet, zou je ervoor kunnen kiezen om een rechtszaak tegen deze partij aan te spannen. Win je deze rechtszaak? Dan krijg je de schadevergoeding alsnog. Het is aan te raden om bij het aanspannen van een rechtszaak altijd een letselschade advocaat in te schakelen.