In- of opbouwspots; het verschil

Ben je op zoek naar praktische verlichting voor binnen en buiten? Een spotlight is precies wat je zoekt! Bij Lampenhuis leggen we graag uit wat het verschil is tussen de twee soorten spots.

Wat is een inbouwspot?

In het plafond worden inbouwspots gestoken waarin uitsparingen worden gemaakt. Bij dit soort inbouwspots moet je goed letten op het type plafond dat je hebt en of inbouwspots daarin passen en of ze een brandclassificatie nodig hebben.

Inbouwspots zorgen voor meer strakke en eenvoudige verlichting, het geeft je interieur een nettere afwerking doordat het gelijkmatig in je plafond wordt verzonken. Het mooie van inbouwspots is dat ze in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar zijn, waardoor je een breder assortiment hebt om uit te kiezen, waardoor je er gemakkelijker voor kunt zorgen dat ze goed bij jouw stijl en inrichting passen. Deze lampen passen perfect in elke kamer, omdat ze zowel functionele als sfeervolle verlichting produceren. Veel inbouwspots zijn dimbaar waardoor je de keuze hebt om volledig functioneel te gaan om de lichtintensiteit te regelen.

Wat is een opbouwspot?

Opbouwspots zijn precies zoals de naam al zegt, er zijn geen uitsparingen meer nodig of rekening houdend met het type plafond dat je hebt, je monteert hem gewoon aan je plafond. Ze zijn meestal vlak met het plafond, waardoor ze gemakkelijk en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd, en veel zijn er in verschillende vormen en kleuren.

De spots van Highlight bij lampenhuis, hij wordt geleverd in populaire neutrale kleuren zoals zwart en grijs, het is de ideale spot voor zowel binnen als buiten. Zo fijn om er veel bij elkaar te hebben in je woonkamer of buiten op je vlonder of terras voor een functionele en sfeervolle afwerking.

Geef je de voorkeur aan een meer verborgen of opvallende inbouw- of opbouwspot voor een statement-making afwerking? Dan geeft lampenhuis als advies: Kies lampen die bij de ruimte en inrichting passen voor de ultieme upgrade!