Exclusieve sneakers ontworpen door het oog van een architect

Filling Pieces is in 2009 opgericht door de in Amsterdam gevestigde achitect -ontwerper Guillaume Philbert. Het merk wordt gedreven door de passie om een ​​brug te slaan tussen high-end en high-street fashion. Met opmerkelijke samenwerkingen met ontwerpers, waaronder James Long en Ronnie FIeg, is Filling Pieces een cult-schoenenmerk in de mode geworden. Koop eersteklas sneakers, waaronder zwarte low-top en mid-top sneakers in overgangskleuren die zijn geïnspireerd op de roots van de ontwerper.

De High end collectie van Filling Pieces

Filling Pieces begon als een nobele missie ,maar is snel uitgelopen tot een realiteit die doet wat het in eerste instantie beloofde te doen – streetwear en high-end worden bij elkaar gebracht. De productie is in handen van Portugese schoenmakers die met Italiaanse materaialen de schoenen handmatig vervaardigen. De huidige sneaker collectie bestaat uit verschillende en eigentijdse ontwerpen. Ieder paar wordt in Portugal met de hand vervaardigd met de beste Italiaanse materialen. Kenmerkend is het gebruik van discrete kleuren. Hier vind je dus geen explosief kleurenpallet. De sneakers vallen dan wel weer op door een speling van textuur en contrast, en enkele creatieve details zoals geometrische elementen op.

Filling Pieces te vinden bij retailers

Het is kenmerkend dat Filling Pieces zoveel verschillende retailers ligt. Bij gevestigde winkels en departmentstores liggen is echt niet zo makkelijk. Probeer er maar eens tussen te komen. Guillaume heeft een merk neergezet in plaats van een schoen gemaakt. Momenteel in meer dan 300 winkels in 38 verschillende landen. Maar het is ook een stuk kwaliteit wat je kiest en uitstraalt. De schoenen liggen lang niet overal – bij een Foot Locker zal je geen Filling Pieces gaan vinden. Heb je nog geen paar sneakers in de kast staan, maar overweeg je een paar te kopen, kom dan zekers es langs,ook online! We zijn trots om dit Nederlands product in onze collectie te hebben.