Een nieuw snowboard kopen

Ga je binnenkort op wintersport en wil je een eigen snowboard in plaats van telkens eentje huren? Wil je daarom een snowboard gaan aanschaffen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel geven we tips over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw snowboard. Het kopen van een eigen snowboard bespaart op de lange termijn enorm veel kosten. Het is het ook zeker waard om nu een investering te doen door een snowboard aan te schaffen, zodat je uiteindelijk goedkoper uit bent dan jaarlijks een snowboard huren.

Waar moet je op letten?

Als eerste moet je rekening houden met je lengte, gewicht en de ervaring die je al hebt met snowboarden. Dit heeft ook invloed op welke snowboard bindingen voor jou geschikt zijn. De tweede stap is: jezelf afvragen wat je wilt gaan doen. Er zijn namelijk verschillende stijlen van snowboarden. Dit zijn drie stijlen, namelijk: freeride (bergen) freestyle en alpine boarden. Je hebt verschillende snowboards voor deze stijlen.

Een snowboarder met weinig ervaring

Een beginnende snowboarder hoeft minder te letten op welke stijl hij wil gaan beoefenen. Starter snowboards zijn namelijk vaak allround te gebruiken en zo ontworpen dat je makkelijk bochten kunt maken. Ook zijn deze boards bedoelt voor lagere snelheden. Pas bij hogere snelheden en dus vaak snowboarders met meer ervaring, ga je verschillen merken in de verschillende type snowboards.

De belangrijkste zaken waar je op moet letten

Allereerst moet je letten op de lengte van het snowboard, de algemene regel is dat als je het board rechtop zet, deze tot ongeveer je neus en kin moet komen. Vervolgens let je op de soorten snowboards, bijvoorbeeld poeder of splitboards. Daarna kan je kijken naar de breedte van het board, je Sno boots moeten net over de randen van je snowboard uitsteken. Doe dus goed je research voor je een snowboard gaat kopen, en zorg dat je jouw lengte, gewicht en ervaring weet.