De mogelijke gevolgen van acne
Acne is waarschijnlijk de meest bekende huidaandoening die er is. Het grootste deel van de mensen heeft in meer of mindere mate wel persoonlijke ervaring met acne, ook wle bekend als jeugdpuistjes. In de puberteit ontstaat dit vaak en meestal verdwijnt het vanzelf voor je vijfentwintigste levensjaar. Met Acne huidverzorging met natuurlijke ingrediënten kun je bovendien in meer of mindere mate de puistjes en pukkels onder controle houden. Goede huidverzorging kan daarnaast ook nog eens helpen om puistjes te voorkomen.
Acne, onschuldig of niet?
Maar wat als Acne huidverzorging met natuurlijke ingrediënten niet (voldoende) helpt, of als jeugdpuistjes niet samen met je jeugd verdwijnen? Of als je er tijdens je puberteit erg veel last van hebt? De puberteit is al een leeftijdsfase waarin veel mensen erg onzeker zijn over zichzelf en hun uiterlijk. Leeftijdsgenoten kunnen daarnaast keihard oordelen over uiterlijke kenmerken en zaken die zij zien als gebreken. Dus hoewel acne bekend staat als een onschuldige, onschadelijke huidaandoening, kan dit toch flinke gevolgen hebben tot zelfs psychische problemen aan toe. Als je (veel) last hebt van jeugdpuistjes, kan dit je zelfvertrouwen ondermijnen en kun je erg onzeker worden. En hoewel jeugdpuistjes bij verreweg de meeste personen uiteindelijk weer over gaan, is dit niet bij iedereen het geval. Daarnaast kun je ook lelijke littekens aan acne overhouden.
De psychologische impact van acne
Acne kan nog jarenlang een impact op je leven hebben, zelfs als het weer verdwijnt en geen littekens achterlaat. Onderzoek laat bovendien zien dat mensen met acne vatbaarder zijn voor angststoornissen, sociale fobieën en depressies. Acne kan het zelfvertrouwen dermate schaden dat dit leidt tot minderwaardigheidscomplexen. Het is dus erg belangrijk dit serieus te nemen. Daarnaast is het belangrijk om al vroeg te leren dat puistjes en pukkels geen schande zijn. Bovendien heeft iedereen er wel eens mee te maken of mee te maken gehad in het verleden, dus waarom zouden we er zo’n punt van maken?