De badkamer beginnen met inrichten

De badkamer inrichten is een hele klus. Er zijn veel onderdelen waar je rekening mee moet houden. Daarom is het soms lastig om het complete overzicht te houden en geen spullen te vergeten. Er zijn bepaalde ‘vaste’ onderdelen die in een badkamer moet kunnen vinden. Het is natuurlijk belangrijk om je te kunnen wassen en om elke dag je tanden te kunnen poetsen. Naast de vaste onderdelen die in een badkamer nodig zijn is ook de persoonlijke voorkeur erg belangrijk. Dit kan hem bijvoorbeeld zitten in keuzes over kleuren, zoals diverse beton cire kleuren en een voorkeur qua verschillende douches. Alleen waar bestaat een complete badkamer uit?

Vocht is geen probleem

De twijfel over het verven van vochtige ruimtes, in dit geval de badkamer, is niet nodig. Beton cire is overal in het huis toe te passen en andere mogelijkheden als betonlook verf en kalkverf zijn ook te gebruiken in de badkamer. Alleen is er bij de laatste twee en extraatje bij nodig. Dit gaat om het aanbrengen van coating. Dit zal al het verf beschermen van vuil en vocht. Zo is het te gebruiken in niet alleen de badkamer, maar ook ruimtes als het toilet of in de keuken. In deze ruimtes kan het erg vochtig worden alleen is dat geen probleem met een beschermlaag van coating.

De grote objecten eerst

Het is goed om te beginnen met alle grote objecten te plaatsen. Denk hierbij aan het toilet, de douche, het bad en badkamermeubels. Bekijk waar je alles wilt neerzetten en zorg voor genoeg ruimte tussen de meubels met het bad en of douche. Het is ook belangrijk om te denken aan de deur. Kan deze ver genoeg open met alles wat er in de badkamer staat. Soms zul je wat moeten verplaatsen. Verdere dingen om over na te denken zijn: ramen voor de ventilatie, stopcontacten en licht.