Creëer je tropische tuin, kies in aanbieding een olijfboom

Een tropische tuin aanleggen is een echt plezier. Je kiest een aantal uitheemse bomen en je legt je eigen zuiderse tuin aan. Je vindt regelmatig koopjes. Ga daarom regelmatig op zoek en kies bijvoorbeeld aanbieding olijfboom, citrusbomen, palmen of vijgenbomen. Je eigen tropische tuin wordt werkelijkheid!

Hoe ga je te werk om je tropische tuin aan te leggen?

Ofwel start je met één exemplaar, bijvoorbeeld vind je aanbieding olijfboom en bouw je daarrond verder. Ofwel ga je je exotische tuin meteen helemaal aanleggen, dat kan ook. Bepaal eerst of je enkel vruchten wilt, ofwel of je ook bloemen wilt. Bij vruchten denk je dan aan olijven, vijgen, mandarijnen, citroenen, limoenen en sinaasappels. Ook druiven zijn een mogelijkheid. Bij bloemen ga je bijvoorbeeld op zoek naar bougainvillea, paradijsvogelbloemen, oleanders of magnolia. Wil je meer groen? Dank dan aan agaves, yuccas en palmbomen. Bepaal ook of je een strakke tuin of een eerder wilder uitziende tuin wilt. Voor een strakke tuin kun je bijvoorbeeld bomen op stam kiezen en ze in mooie houten bloembakken plaatsen. Bij een natuurlijke tuin mag je gerust je bomen en bloemplanten door elkaar heen plaatsen. Wat ooit begon met een aanbieding van een olijfboom groeit misschien uit tot een passie en een heuse tropische tuin.

Ook voor kleine tuinen, terrassen en balkons

Een olijfboompje kun je ook perfect in een pot laten staan. Hij pakt niet veel ruimte in en daardoor is hij ook geschikt voor kleine veranda’s, balkonnetjes en kleine stadstuintjes. Zolang hij maar voldoende water en voedsel krijgt en je hem regelmatig bijknipt, doet hij het goed. Of je nu kiest voor een grote of kleine olijfboom, het zijn echte eyecatchers en een heus gespreksonderwerp. Wat is er ook leuker dan je olijfjes te zien groeien op een plek waar je het eigenlijk niet onmiddellijk zou verwachten? Geniet alvast van de zuiderse sfeer die olijfbomen creëren.