Activiteiten om te doen in de zomer

intex zwembad

Wanneer we niet op vakantie gaan, hebben we natuurlijk ideeën nodig om ons niet te vervelen tijdens de zomervakantie. De zomer is een relaxseizoen, en dus de ideale tijd om lekker veel tijd buiten door te brengen. Je hoeft daarvoor niet alleen maar op stap te gaan, want je kunt ook lekker genieten in de tuin. Je zou bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad of een Opblaasbare jacuzzi zetten in de tuin. De kinderen kunnen lekker rondzwemmen en spelen in het zwembad, terwijl jij lekker relaxt met een glaasje wijn in de jacuzzi.

Spelletjes spelen in het zwembad

Meestal weten kinderen zelf al genoeg spelletjes om te spelen in een Opzet zwembad, maar het kan handig zijn om zelf ook nog een paar ideeën te hebben, bijvoorbeeld waterpolo. Dit spelletje lijkt op handbal, maar wordt in het water gespeeld. Je kunt zelfs als ouder meedoen met het spel! Je kunt veel spelletjes spelen als je een bal hebt, bijvoorbeeld lummelen of water-basketbal zijn ook erg leuke spelletjes om te spelen met de kinderen. Er is ook nog een waterspel waarbij je geen handen gebruikt. Je moet dan proberen om de bal naar de overkant te krijgen. Je mag wel met je hoofd de bal duwen. 

Speelgoed voor in het zwembad

Je kunt natuurlijk ook zwemspeeltjes in het zwembad doen als de kinderen geen zin hebben in spelletjes. Je zou bijvoorbeeld opblaasbare dieren, duikspeelgoed, of strandballen kunnen kopen om het afwisselend te houden voor de kids. Het hoeft niet altijd veel geld te kosten om een leuke tijd te hebben. Door creatieve ideeën kun je zelf ook nog andere activiteiten bedenken om de vakantie leuk te houden. De zomervakantie hoeft natuurlijk niet saai te zijn als je afwisselende dingen doet. Je hoeft ook niet elke dag in de tuin te zitten. Wissel het lekker af met uitstapjes naar de dierentuin, pretpark of andere uitjes waar de kinderen zich goed kunnen vermaken.